Liikuntaretriittien ohjelmakuvaukset

Alla on lyhyesti kuvattu Liikuntaretriittien ja Boostia by Liikuntaretriittien osat:


Aamujooga

Kehoa herättelevä lempeä jooga, jossa luomme aluksi virtaavan liikeen avulla yhteyden omaan kehoon. Lempeä liike tehdään oman kehon kokemuksia kuunnellen, toiset ehkä dynaamisemmin ja toiset rauhallisemmin, aina omia kokemuksia kunnioittaen. Tämä on koko kehon herättelyä ja kaikkien liikeratojen läpikäyntiä. Valmistavia liikkeitä ennen reippaampaa liikuntaa.  


Hyvinvointiluento

Liikuntaretriitin iltapäiväosiossa syvennytään päivän teemaan. Päivän hyvinvointiluento etenee esimerkkien kautta pohdiskelevaan ja oivalluttavaan keskusteluun. Jokainen pääsee itse kokemaan omassa kehossa ja mielessä luennon aikana tehtyjen harjoitusten vaikutuksia, ja miten reagoi erilaisiin harjoitteisiin. Luennot sisältävät paljon harjoituksia ja keskustelua päivän teemasta. Huomaa, että kaikki on vapaaehtoista, mikäli et halua tehdä harjoitteita, se on täysin mahdollista!

Hyvinvointiluennon teemat:

1) Yksilöllinen hermosto ja sen huomioiminen harjoittelussa ja jokapäiväisessä elämässä. Kiinnittämällä huomiota synnynnäisiin vahvuuksiimme luomme keholle ja mielelle rauhallisemman ympäristön suorittaa päivän askareita ja harjoituksia. Luennon aikana teemme pieniä testauksia, joilla selvitämme, miten oma keho toimii parhaiten.

2) Hengittäminen ja sen avulla hyvinvointia ja rentouttaa (mieleen ja kehoon). Tällä luennolla tarkastellaan, mitä hengittäminen on ja miksi on niin tärkeää ymmärtää hengittämistä ja sen antamia mahdollisuuksia. Käydään läpi rauhallisen hengittämisen vaikutuksia niin fyysisiin kuin psyykkisiin tekijöihin. Paljon erilaisia lempeitä hengitysharjoituksia.

Kuntonyrkkeily

Monipuoliset liikkeet kohdistuvat koko kehoon, mutta myös tarkennetusti teeman mukaisesti esim. selkään tai rintarangan alueelle. Liikkeet tehdään rauhallisesti ja turvallisesti, joten aikaisempaa kokemusta lajista ei tarvitse olla. Tarkoitus on antaa keholle voimaa ja energiaa.  

Krapihovin pitopöytälounas (alku- ja jälkiruoka, arvo 45€)

Ruokapöytä kertoo talon tarinan. Hyvään ruokaan laitetaan kaikki mitä on, mitään vähättelemättä, mitään liioittelematta, jokaiseen makuun koko sydän. Keittiössä syntyy talon sielu, makuja ja hyvää mieltä... ...huolenpitoa. Olkaa hyvä, maistakaa ja maistelkaa...Krapin ruokasaliin on katettuna herkullinen tarina suomalaisesta keittiöstä. - Krapi - 

Herkullinen, monipuolinen ja terveellinen Krapin pitopöytälounas antaa voimaa päivään! Suosittelemme vahvasti vetäytymistä luonnon helmaan lounaan jälkeen ulkoilemaan Krapin upeilla ulkoilualueilla. Maittavan lounaan lisäksi tarjolla on koko päivän ajan pientä purtavaa ja teetä.

Lempeä virtaava jooga sekä viipyileviä asanoita (Boostia by Liikuntaretriitti)

 Oman kehon tuntemuksia kuunnellen ja hengitystä seuraten liikettä asanasta seuraavaan, juuri siten kun tuntuu hyvälle. Mukana myös viipyileviä jooga-asanoita, joissa annetaan kehon rauhoittua ja liikkeet tehdäänkin matolla maaten apuvälineitä käyttäen. Erityistarpeet voidaan hyvin huomioda, eli sopii aivan kaikille!

Meditaatio ja hengitysharjoitus

Rauhoitetaan ja pidennetään hengitystä lempeän harjoituksen avulla ja luodaan yhteys kehon, mielen ja hengityksen välille, ja havainnoidaan kuinka hermosto rentoutuu. Annetaan myös ajatusten virran hidastua meditaation avulla. Molemmat harjoitukset sopivat myös ensikertalaiselle.  

Omaa aikaa 

Päivän keskivaiheilla (lounaan jälkeen) on aikaa tehdä, mitä ikinä haluaa, hiljaisuudessa. Tuon ajan voi ulkoilla, istua ja ihmetellä luontoa kivellä istuen tai vaikka katsella pilviä - mieluiten tehdä 'ei mitään', ja kuitenkin tarkasti kuunnellen, mitä keho ja mieli toivovat! Hiljaisuus ja se, ettei tee tai suorita koko ajan, ovat vahvasti energiaa vapauttavia asioita.

Pilates

Iltapäivällä pilates-harjoituksessa aktivoidaan ja vahvistetaan lempeästi kehon syviä lihaksia, minkä avulla hengitys syvenee. Kehon syvien lihasten aktivointia ja herättelyä rauhallisen hengityksen rytmittämänä. Kehoa lämmittävät liikkeet kohdistuvat pääosin keskivartalon alueelle ja sen jälkeen teeman mukaisesti avaamme/aktivoimme enemmän esim rintarangan tai lantion aluetta. Liikkeet tehdään pääosin matolla maaten ja käyttäen pienvälineitä tehostaaksemme liikkeitä.

Päivällinen (24h Liikuntaretriitti)

Maittava ja ravitseva päivällinen yhdessä omana ryhmänä Krapin tiloissa.  


Rentouttava jooga

Päivän teemaa tukeva harjoitus, missä asanoita (jooga-asentoja) tehdään pääosin matolla maaten, tuettuna siten että näissä asennoissa rentoudutaan ja sitä kautta saadaan vaikutuksia kehoon ja mieleen. Tämä on rakennettu hyvin konkreettiseksi kehonkuuntelun osuudeksi.

Reipas liike

Liikuntaretriitit ja Boostia by Liikuntaretriitti sisältävät seuraavia teemaa tukevia lajeja, reipasta liikettä (mainittu aina päivän/illan yhteydessä):

  • Kahvakuula
  • Kuntonyrkkeily
  • Oman kehon painolla harjoittelu
  • Pilates
  • Lenkkeily (vain 24h Liikuntaretriitti)

Syvärentoutus

Päivä päätetään ihanaan ja innovatiivisuutta sekä unen laatua vahvistavaan syvärentoutukseen. Puheen avulla osallistujat kuljetetaan tietoisuuden ja unen välimaastoon, missä rentoutuminen voi tapahtua. Harjoituksen aikana maataan paikallaan, tehden mielen avulla erilaisia rentouttavia harjoituksia. Tämä osuus kestää noin 25-30min, ja vahvistaa hyvinvointia ja tuo energiaa.

Voimavaravalmennus (24h Liikuntaretriitti)

Oman elämän osa-alueiden kartoitus, kuinka tärkeiksi nämä asiat oikeastaan kokee ja kuinka paljon niihin tulee käytettyä aikaa. Paljonko elämässä on stressiä ja miksi ja kuinka vapauttaa itselleen energiaa. Pohdintaa nykyhetken tilanteesta ja sitä, mitä haluaa tulevaisuudelta. 

Lisää tuntikuvauksia tulossa lähiaikoina!